"Vägen till ditt drömboende börjar ofta med en försäljning" 

"Livet tar oss till oväntade platser, kärleken leder oss hem..." (Okänd)

Kontakta oss

Rätt förväntningar - Rätt grund

Jag tänker inte tjata om hur affärsmässig jag är. Hur stort spekulantregister vi har. Vilken exponering du får och hur professionell jag är på visningarna av din fastighet. Detta är något som du alltid skall kunna förvänta dig av en seriös fastighetsmäklare.

Är det något vi mäklare har varit duktiga på genom åren så är det att överskatta oss själva. Om du bläddrar på mäklarkedjornas hemsidor så finner du väldigt likvärdiga produkter men paketerade något olika. En tjänst heter något hos ett mäklarföretag medan ett annat företag har ett annat namn på en likvärdig produkt eller tjänst.

Ni kunder förstår detta och jag tycker faktiskt att ni förtjänar bättre också.

 

Vi utgår från dina önskemål

Idag är det ofta mäklarföretagen som erbjuder sina färdiga produkter och tjänster till er kunder. Detta är naturligtvis inte något konstigt. Däremot upplever jag det ofta som om det är mäklarföretagen som "dikterar" hur tjänsten/produkten skall se ut och inte kunden utifrån dess specifika behov och önskemål. Varje människa är unik och behoven kan därför se lite olika ut från gång till gång. Min ambition är att göra varje affär så unik som möjligt utifrån kundens behov och önskemål. Naturligtvis med hänsyn till de lagar och regler som vi mäklare har att rätta oss efter. Dessa tummar jag inte en millimeter på. De finns där av en anledning och är till för att skydda framför allt er säljare och köpare, men även spekulanten på visningen

Vi tillgodoser både säljarens och köparens intressen

Sverige är ett av få länder där fastighetsmäklaren skall tillgodose både säljarens och köparens intressen. Så här säger lagen:

"Mäklaren ska alltid följa god fastighetsmäklarsed. Det betyder framför allt att mäklaren ska vara en opartisk mellanman och ta till vara både säljarens och köparens intressen. Samtidigt ska mäklaren särskilt ta hänsyn till uppdragsgivarens ekonomiska intressen".

Det sistnämnda betyder att vi skall verka för att du som säljare får högsta möjliga pris för din bostad, samtidigt som vi skall förse köparen med den information som hen behöver för att kunna fatta ett väl genomtänkt beslut. Detta skall vara grundat på köparens egen privatekonomi (ofta i samråd med bank eller annan ekonomisk rådgivare) samt hens juridiska skyldigheter och rättigheter som köpare av en fastighet eller bostadsrätt.

Det finns också en hel del missförstånd om mäklarens ansvar. Här är de vanligaste missförstånden:

"Att det är mäklaren som säljer".
"Att mäklaren bestämmer priset och vem som ska få köpa".
"Att mäklaren har ett ansvar för fel i bostaden".
"Att mäklaren har en undersökningsplikt".
"Att mäklaren är ansvarig för uppgiften om bostadens storlek".

Jag hjälper dig som säljare att reda ut begreppen för att skapa en trygg och korrekt affär för både dig och köparen.

 Låt mig få hjälpa dig i ditt livs största affär!

Hör gärna av dig till mig så berättar jag mer. Men framför allt - lyssnar mer på vad du har för specifika önskemål och krav inför en eventuell försäljning av din bostad. Mitt engagemang är din rättighet!

"Framgång är summan av alla ansträngningar du gör - dag in och dag ut..."
(Robert Collier)

Hoppas vi hörs :-)

Kontakta oss